Het doel van de vereniging is het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de stad en het waken over de in Schiedam aanwezige historische monumenten.

Oproep Zakkendragersgilde

Rondleiders gezocht

HVS-lid Cees van Giezen is tevens secretaris van het Zakkendragersgilde. Hij doet hierbij een oproep. “U zult ongetwijfeld bekend zijn met de activiteiten van het Zakkendragersgilde. Eén van die activiteiten is het openstellen van het gildehuis aan de Oude Sluis voor bezoekers op de koopzondagen, de eerste zondag van de maand. Deze openstellingen worden zeer druk bezocht. Om het bezoek in goede banen te leiden en iedereen van interessante informatie te voorzien hebben we een minimale bezetting van twee zakkendragers nodig, drie zouden we graag willen maar is met het huidige ledental onhaalbaar.

Vandaar dat wij een oproep willen neerleggen bij de Historische Vereniging. Zijn er onder uw gelederen mensen beschikbaar die het leuk zouden vinden om enkele zondagmiddagen per jaar beschikbaar te zijn voor rondleidingen in het Zakkendragershuis? Natuurlijk worden geïnteresseerden degelijk ingewerkt. Wij horen graag van u!”

Email:

 

Deel dit met je netwerk op sociale media