Het doel van de vereniging is het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de stad en het waken over de in Schiedam aanwezige historische monumenten.

Dorpswandeling Kethel

Deze wandeling gaat langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de rond 1900 nog zelfstandige gemeente Kethel. Vertrekpunt: ‘t Oude Raedthuys, Schiedamseweg 26 Geïnteresseerd geworden in deze wandeling? Schrijf u dan in via onderstaand inschrijfformulier.

Bijdorp- en molenwandeling

Het verhaal over Bijdorp en de watermolens (de Hargmolen en de West-Abtsmolen) langs de Poldervaart en in het Beatrixpark. Vertrekpunt: Schiedamseweg 198 ter hoogte van het wijkbord van Bijdorp Geïnteresseerd geworden in deze wandeling? Schrijf u dan in via onderstaand inschrijfformulier.

Polderwandeling Kethel met Jacobuskerk

De kerk vormt het startpunt van de wandeling, die voert langs onder meer de Joppelaan, het Joppepad en het recreatiepark Kandelaarweg. Deze wandeling is wat langer dan onze andere wandelingen. Het adres van de Jacobuskerk is Kerkweg 53. Geïnteresseerd geworden in deze wandeling? Schrijf u dan in via onderstaand inschrijfformulier.