Het doel van de vereniging is het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de stad en het waken over de in Schiedam aanwezige historische monumenten.

Winkel

In ons bezoekerscentrum is de mogelijkheid om nieuwe en tweedehands boeken over de geschiedenis van Schiedam aan te schaffen. Het aanbod nieuwe boeken komt met name van het Fonds Historische publicaties Schiedam.

Het tweedehands aanbod bevat verschillende boeken over de geschiedenis van de stad Schiedam, de jeneverindustrie, de scheepsbouw, onderwijs en zorg en de heilige van de stad, Sint Liduina. Ook bevat het aanbod fotoboeken en landkaarten van de stad.

Naast boeken is er een aanbod van oude en nieuwe tijdschriften. Het gaat dan met name om ons eigen tijdschrift Scyedam. Maar ook andere zoals Ach Lieve Tijd.

KLIK HIER om onze boekenlijst van 2023 in te zien.

Bestellingen kunt u doen via het onderstaande formulier. Geeft u daarbij aan of u uw bestelling wilt afhalen in het bezoekerscentrum, of, na betaling van het/de boek(en) en verzendkosten, toegestuurd wilt krijgen (betaling op rekeningnummer: NL44 INGB 0002 4822 34 t.n.v. Historische Vereniging Schiedam).